O nama

Usluge

Edukacija

Proizvodi i rješenja

 

 

e-mail:
info@abacus.co.me

tel/fax:
040 212888
020 662541

GSM:
069 086546

 

 

Abacus Computing: Proizvodi i rješenjaAbacus Computing svojim korisnicima obezbjeđuje najviši nivo kvaliteta informatičkih rješenja, kako u pogledu primijenjenih tehnologija, tako i po njihovom sadržaju. Primjena modernih proizvoda i tehnologija omogućava implementaciju optimalnih rješenja, a spektar usluga koje nudimo čini nas originalnim i prepoznatljivim na tržištu. Iz ponude, kao posebno interesantne mogućnosti izdvajamo:

 • Upravljanje i bezbjednost mreže: Microsoft Active Directory

  Kao centralna komponenta Windows mrežne platforme, Active Directory pruža način upravljanja identitetima i relacijama koje čine mrežna okruženja. Iako su mnoge organizacije izvršile implementaciju Microsoft Active Directory servisa, mnoge od njih to nijesu uradile na takav način da ostvare maksimalan dobitak od korišćenja njegovih važnih svojstava. Sa druge strane, veliki broj organizacija još uvijek nije implementirao Active Directory servise zbog nepostojanja jasne slike o prednostima njihovog korišćenja.

  Detaljnije ...

 • Računarske mreže i komunikacije: LAN i WAN umrežavanje

  Mrežni i komunikacioni sistemi predstavljaju vitalni element moderne poslovne infrastrukture. Planiranje, projektovanje, razvoj, implementacija i upravljanje infrastrukturnim i mrežnim sistemima predstavlja često izazov, posebno u situacijama kada je vođeno zahtjevima složenog radnog okruženja, strogih bezbjednosnih zahtjeva ili izuzetnih performansi, dostupnosti i pouzdanosti.

  Detaljnije ...

 • Regularno korišćenje softvera: Licenciranje Microsoft proizvoda

  Softverska licenca predstavlja posebnu vrstu ugovora između proizvođača i korisnika kompjuterskog softvera kojim se određuju ograničenja dozvole za korišćenje koju vlasnik daje korisniku. Regularno korišćenje softvera podrazumijeva licenciran softver. Microsoft licencira softver na tri osnovna načina: Full Packaged Product, Original Equipment Manufacturer i Volume Licensing.

  Detaljnije ...

 • Mrežne tehnologije: Cisco SMB Select Partner

  Abacus Computing je zadovoljio sve zahtjeve postavljene u pogledu sposobnosti u oblastima prodaje i podrške koje je potrebno ispuniti za sticanje Cisco SMB Select Partner nivoa partnerstva za Adriatics regiju. Ovo priznanje naglašava činjenicu da Abacus Computing raspolaže potrebnim resursima za kvalitetno obavljanje poslova prodaje, projektovanja, instalacije i podrške kod korišćenja Cisco proizvoda.

  Detaljnije ...

 • Zaštita od malicioznog koda: F-Secure proizvodi i rješenja

  Proizvodi kompanije F-Secure služe za zaštitu kućnih i poslovnih korisnika od kompjuterskih virusa i drugih prijetnji koje se javljaju kod mrežnog rada, posebno kod pristupa Internetu. Kompanija je dobitnik velikog broja nagrada za napredna rješenja primijenjena u svojim proizvodima. Osnovni razlozi za kvalitet i snagu F-Secure proizvoda tiču se, prije svega, brzine kojom F-Secure odgovara na nove prijetnje. Za poslovne korisnike, posebno interesantna pogodnost je sistem centralizovanog upravljanja F-Secure rješenjima za veći broj korisnika, kao i postojanje povoljnosti kod licenciranja ovih proizvoda za veći broj računara.

  Detaljnije ...

 • Osnova bezbjednosti informacija: Dokumenti politike bezbjednosti korišćenja IT resursa

  Dokumenti bezbjednosne politike opisuju na koji način se bezbjednost informacionog sistema implementira u određenoj organizaciji. Politika bezbjednosti korišćenja IT resursa predstavlja osnovu bezbjednosti informacija. Bez definisane politike koja služi kao osnova za uspostavljanje standarda i definisanje procedura, velika je mogućnost donošenja nekonzistentnih odluka na raznim nivoima i stvaranje propusta u sistemu bezbjednosti, čija zloupotreba od strane spoljašnjeg ili unutrašnjeg napadača može imati nesagledive posledice.

  Detaljnije ...

 • IP video nadzor: Mrežni video sistemi

  Umjesto namjenskog point-to-point kabliranja koje se koristi kod tradicionalnih analognih video sistema, savremeni mrežni video sistemi koriste LAN/MAN/WAN/Internet infrastrukturu kao osnovu za prenos informacija. Mrežni video sistemi proširuju korišćenje ove standardne i fleksibilne infrastrukture za lokalni i daljnski video nadzor.

  Detaljnije ...


Abacus Computing je registrovan kod Privrednog suda u Podgorici kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Registarski broj: 5-0226472/010; Šifra djelatnosti: 6202; PIB: 02414821; PDV: 40/31-00932-8. Kompletan sadržaj ovog sajta je vlasništvo Abacus Computing d.o.o. Sva prava su zadržana. Sav prikazani sadržaj je isključivo informativnog karaktera i ne može se koristiti u druge svrhe.